Header Ads

Beyonce Knowles

Biografie Beyonce

Nume complet: Beyoncé Giselle Knowles
Data nasterii: 4 septembrie 1981
Locul nasterii: Houston, Texas, America
Genuri muzicale: R&B, soul, pop
Site oficial: Beyonce

Beyonce s-a facut cunoscuta in lumea muzicala in 1997 odata cu succesul pe care l-a avut formatia Destiny's Child, formatie din care facea parte.

In 2001 Beyonce isi face si debutul cinematografic, jucand rolul Carmen Brown in filmul de televiziune "Carmen: A Hip Hopera", film produs de postul de televiziune MTV. Un an mai tarziu prinde rolul Foxxy Cleopatra in filmul Austin Powers in Goldmember, film la care Beyonce a contribuit si la coloana sonora cu melodia „Work It Out”. Cantecul a fost promovat ca single insa nu a avut un succes foarte mare.

A mai jucat in filmele The Fighting Temptations alaturi de Cuba Gooding Jr., The Pink Panther alaturi de Steve Martin, Dreamgirls alaturi de Jamie Foxx, Cadillac Records si Obsessed (2009)

Cum deja legaturile cu formatia Destiny's Child se cam rupsesera, Beyonce incepe sa lucreze la un album solo si in paralel colaboreaza cu rapperul Jay-Z la single-ul "03 Bonnie & Clyde".

La inceputul anului 2003 Beyonce promoveaza single-ul „Crazy in Love” care va fi inclus pe primul sau album din cariera solo, "Dangerously in Love" lansat in iunie 2003. Albumul s-a dovedit un succes vanzandu-se in 497 de mii de copii si ajungand pe primul loc in topul american al albumelor "Billboard 200".

De aici cariera Beyoncei a luat un avant fulminant fiind mai tot timpul in topuri, datorita unor single-uri de succes ca: Irreplaceable, Ring The Alarm, Baby Boy, If I Were a Boy, Single Ladies (Put a Ring on It), Halo, Ego sau mai noul Broken-Hearted Girl.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.