Header Ads

Beyonce Knowles

Biografie Beyonce

Nume complet: Beyoncé Giselle Knowles
Data nasterii: 4 septembrie 1981
Locul nasterii: Houston, Texas, America
Genuri muzicale: R&B, soul, pop
Site oficial: Beyonce

Beyonce s-a facut cunoscuta in lumea muzicala in 1997 odata cu succesul pe care l-a avut formatia Destiny's Child, formatie din care facea parte.

In 2001 Beyonce isi face si debutul cinematografic, jucand rolul Carmen Brown in filmul de televiziune "Carmen: A Hip Hopera", film produs de postul de televiziune MTV. Un an mai tarziu prinde rolul Foxxy Cleopatra in filmul Austin Powers in Goldmember, film la care Beyonce a contribuit si la coloana sonora cu melodia „Work It Out”. Cantecul a fost promovat ca single insa nu a avut un succes foarte mare.

A mai jucat in filmul The Fighting Temptations alaturi de Cuba Gooding Jr., în filmul de comedie Pantera Roz / The Pink Panther alaturi de Steve Martin, Dreamgirls alaturi de Jamie Foxx, Cadillac Records si în filmul Obsesia / Obsessed (2009)

Cum deja legaturile cu formatia Destiny's Child se cam rupsesera, Beyonce incepe sa lucreze la un album solo si in paralel colaboreaza cu rapperul Jay-Z la single-ul "03 Bonnie & Clyde".

La inceputul anului 2003 Beyonce promoveaza single-ul „Crazy in Love” care va fi inclus pe primul sau album din cariera solo, "Dangerously in Love" lansat in iunie 2003. Albumul s-a dovedit un succes vanzandu-se in 497 de mii de copii si ajungand pe primul loc in topul american al albumelor "Billboard 200".

De aici cariera Beyoncei a luat un avant fulminant fiind mai tot timpul in topuri, datorita unor single-uri de succes ca: Irreplaceable, Ring The Alarm, Baby Boy, If I Were a Boy, Single Ladies (Put a Ring on It), Halo, Ego sau mai noul Broken-Hearted Girl.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.