Header Ads

Andreea Banica

Biografie Andreea Banica


Nume complet: Andreea Banica
Data nasterii: 21 iunie 1978
Locul nasterii: Eforie Sud, Constanta,
Genuri muzicale: Pop, disco, house
Site oficial: Andreea Banica

Andreea Banica s-a nascut pe 21.06.1978 in Eforie, judetul Constanta.

A debutat in muzica, dupa ce s-a facut remarcata la Festivalul Mamaia din 1998. Alaturi de Claudia Patrascanu si Iulia Chelaru a pornit prima trupa de fete – Exotic. Prima lor piesa a fost „Sexy” si a avut un succes urias. In cei doi ani de activitate Exotic a lansat 3 single-uri uri (“Uita-ma”, “Sexy” si “Un sarut”), toate insotite de videoclip, si a inregistrat 2 albume: Sexxy si Pasional.

Andreea Banica si-a urmat propiul drum, dupa destramarea trupei Exotic, la fel ca cele doua foste colege. In anul 2000 impreuna cu Cristina Rus porneste proiectul „Blondy”. Cele doua au lansat 3 albume (“Atat de aproape”, “O parte din tine”, “Dulce si amar”) si o reeditare. Trupa Blody a lansat 6 videoclipuri si a obtiniut premiul pentru cea mai buna trupa dance oferit de Radio Romania Actualitati in 2003. Cristina Rus paraseste in anul 2004 formatia, dedicandu-se carierei solo.

Andreea Banica a decis sa continue sub aceeasi titulatura. Primul sau succes l-a avut cu melodia „Dansez, dansez”, compusa de Laurentiu Duta care i-a compus si primul album solo. Acest pas a fost unul inspirat, astfel ca albumul a obtinut Discul de aur pentru vanzari, oferit de casa de discuri Cat Music. Albumul a mai avut doua single-uri: “Indragostiti” si “Dulce si amar”.

Continuarea aici.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.