Header Ads

Michael Jackson


Biografie Michael Jackson
Nume complet: Michael Joseph Jackson
Data nasterii: 29 august 1958 - 25 iunie 2009
Locul nasterii: Gary, Indiana, SUA
Genuri muzicale: R&B, pop, rock, soul, funk, electronic
Site oficial: Michael Jackson

Michael Jackson, unul dintre cei mai iubiti cantareti si influenti artisti ai tuturor timpurilor, si-a lasat intr-un mod incontestabil amprenta asupra culturii si muzicii pop.

Cinci dintre albumele solo ale lui Michael Jackson - "Off the Wall," "Thriller," "Bad," "Dangerous" si "HIStory," toate lansate la Epic Records - se afla printre cele mai bine vandute albume ale tuturor timpurilor, “Thriller” detinand recordul pentru cel mai bine vandut album din istorie - peste 700 de milioane de copii. In plus, single-urile de pe Thriller s-au vandut si ele in peste 100 de milioane de copii - marcand astfel un alt record.

De-a lungul extraordinarei sale cariere, a vandut in jur de 750 de milioane de discuri in intreaga lume, a lansat 13 single-uri care No.1 si a devenit unul dintre extrem de putinii artisti care a intrat de doua ori in Rock and Roll Hall of Fame. Guinness Book of World Records l-a numit pe Jackson "Cel Mai de Succes Entertainer al Tututot Timpurilor", iar "Thriller" - "Cel Mai Bine Vandut Album din Istorie". Jackson a castigat 13 premii Grammy si a primit premiul "Artistul Secolului" la American Music Awards.

Michael Jackson a intrat in industria muzicala la varsta de 11 ani, impreuna cu fratii sai, in trupa Jackson 5. La inceputul anilor '80, a pus bazele videoclipului ca forma de arta, prin lansarea legendarelor clipuri "Billie Jean", "Beat It" si epicul "Thriller." Soundul, stilul si modul de a dansa ale lui Jackson au inspirat urmatoarele generatii de artisti pop, soul, R&B si hip-hop.

Sursa: michaeljackson.com

Bonus: Interviu din 1977 cu Michael Jackson

Niciun comentariu

Un produs Blogger.