Header Ads

Pink


Biografie Pink
Nume complet: Alecia Beth Moore
Data nasterii: 8 septembrie 1979
Locul nasterii: Philadelphia, Pennsylvania, SUA
Genuri muzicale: Pop, pop rock, R&B, dance, pop punk, rock
Site oficial: Pink

Pink si-a inceput cariera muzicala in 1995 cand s-a alaturat formatiei r&b Choice. A cantat in aceasta formatie pana in 1998 cand formatia s-a destramat.

In 2000 Pink isi lanseaza primul album solo, numit Can't Take Me Home, album care se descurca destul de bine ajungand pana pe locul 26 in topul american al albumelor Billboard 200. Albumul este rasplatit cu 2 discuri de platina in SUA pentru vanzari de peste 2 milioane de copii, cu un disc de platina in Marea Britanie si cu cate 2 discuri de platina in Australia si Canada.

In 2001 Pink lanseaza al doilea album din cariera, numit Missundaztood. Albumul ajunge pana pe locul 6 in Billboard 200 si este rasplatit cu 41 de discuri de platina si 5 discuri de aur in intreaga lume.

Try This este numele celui de-al treilea album lansat de Pink. Albumul este lansat pe 10 noiembrie 2003 si ajunge pana pe locul 9 in topul Billboard 200. Try This este si el rasplatit cu 7 discuri de platina si 4 de aur.

De pe acest album lanseaza urmatoarele single-uri: "Trouble", "God Is a DJ", "Last to Know", "Humble Neighborhoods" si "Feel Good Time".

In 2006 cantareata Pink lanseaza albumul I'm Not Dead. Albumul se vinde foarte bine si ajunge pana pe locul 6 in Billboard 200. Si acest album este rasplatit cu numeroase discuri de platina si aur.
Cateva single-uri lansate de pe acest album: "Stupid Girls", "Dear Mr. President" si "U + Ur Hand"

Funhouse, al cincelea album al lui Pink este lansat pe 24 octombrie 2008. Este cel mai vandut album si cea mai buna clasare in Billboard 200, locul 2. Este premiat cu 45 discuri de platina si 3 discuri de aur.

Single-uri de pe acest album: "So What", "Sober", "I Don't Believe You", "Please Don't Leave Me" si "Funhouse".

In 2010 Pink lanseaza compilatia Greatest Hits... So Far!!! cu piese selectate din toata cariera ei. Pe aceasta compilatie sunt si 2 melodii noi: "Raise Your Glass" si "Fu**in' Perfect" pe care Pink deja le-a lansat ca single-uri.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.