Header Ads

Elena Gheorghe - videoclipuri si biografie

Biografie Elena Gheorghe

Nume complet: Elena Gheorghe
Data nasterii: 30 iulie 1985
Locul nasterii: Bucuresti, România
Genuri muzicale: Pop, latino
Site oficial: Elena Gheorghe

La finele anului 2002, Elena Gheorghe devine vocea principală a formatiei Mandinga, alături de care lansează două albume de studio: ...de corazón (2003) si Soarele meu (2005), cel din urmă devenind un succes comercial în România, a primit discul de aur pentru vânzări de peste 15,000 de exemplare. Piesa „Soarele meu” a fost înscrisă în Selectia Natională pentru desemnarea reprezentantului României la Concursul Muzical Eurovision 2005, dar a obtinut locul al patrulea. Fiind nemultumită de promovarea si clauzele contractului pe care îl avea cu Mandinga, Elena Gheorghe a părăsit formatia la data de 15 februarie, 2006.

Ulterior, cântăreata a semnat un contract cu Roton, iar albumul său de debut, initulat Vocea ta (2006) a fost un succes comercial în România, Elena devenind una dintre cele mai de succes interprete nationale. La finele anului 2006 ea participă la prima editie a concursului Dansez pentru tine, unde îl are ca partener pe Cornel Ogrean, alături de care obtine locul al treilea în marea finală a concursului, care a avut loc la data de 20 noiembrie, 2006.

Pe parcursul anului 2008 Elena a lansat două materiale discografice noi: albumul de muzică aromână Lilicea Vreariei, si cel de muzică latino Te ador. Cele două discuri marchează începutul colaborării Elenei cu o altă casă de înregistrări, Cat Music.
În ianuarie 2009, interpreta a câstigat concursul Selectia Natională cu piesa „The Balkan Girls” si a reusit să câstige prima pozitie, obtinând din partea juriului si a publicului un total de 22 de puncte. Prin câstigarea acestei competitii, Elena a fost desemnată reprezentanta României la Concursul Muzical Eurovision 2009, unde a ajuns pe pozitia nouăsprezece.

sursa: wikipedia

Videoclipuri Elena Gheorghe
Dony ft Elena Gheorghe - Hot Girls (2011)
Elena Gheorghe - Midnight Sun (2011)
Elena Gheorghe - Disco Romancing (2010)

Single-uri Elena Gheorghe
Elena Gheorghe - Your Captain Tonight (2011)
Dony ft Elena Gheorghe - Hot Girls (2011)

Versuri Elena Gheorghe
Versuri "Elena Gheorghe - Your Captain Tonight"

Ultimul videoclip "Elena Gheorghe - Midnight Sun"

Niciun comentariu

Un produs Blogger.