Header Ads

Adele - videoclipuri si biografie

Biografie Adele

Nume complet: Adele Laurie Blue Adkins
Data nasterii: 5 mai 1988
Locul nasterii: Tottenham, Anglia
Genuri muzicale: Soul, blues, pop
Site oficial: Adele
Pagina Facebook: Adele

Adele Laurie Blue Adkins (născută pe 5 mai 1988 în Londra), cunoscută sub numele de Adele, este o cântăreată si textieră britanică. Ea a fost primul beneficiar al premiului „Critics' Choice” din cadrul BRIT Awards si a fost numită „Talentul anului 2008” în urma sondajului efectuat de BBC, Sound of 2008. La Premiile Grammy din 2009, Adele a câstigat premiile pentru „Cel mai bun artist debutant” si „Cea mai bună voce pop”.

Adele a semnat cu XL Recordings, după ce a atras atentia casei de discuri cu trei cântece demo postate de către ea pe site-ul MySpace. De când si-a lansat albumul de debut, „19”, Adele a reusit să primească recunoastere, atât din punct de vedere comercial, cât si critic. Primul album a fost un real succes, debutând pe primul loc si fiind răsplătit cu patru discuri de platină în Marea Britanie. Cariera ei în Statele Unite ale Americii a fost stimulată de o audientă record la episodul emisiunii Saturday Night Live, în cadrul căreia a aparut, la sfârsitul anului 2008.

Adele a lansat cel de-al doilea album, numit „21”, pe 24 ianuarie 2011 în Marea Britanie si pe 22 februarie în Statele Unite ale Americii. Albumul a fost un succes din toate punctele de vedere, vânzându-se în 208.000 de copii în prima săptămână în Marea Britanie si debutând pe primul loc în topurile britanice, pozitie în care s-a mentinut pentru 16 săptămâni. În Marea Britanie, albumul „21”, a primit opt discuri de platină, dupa ce s-a vândut în peste 2.4 milioane de copii. De asemenea, acest album a debutat pe primul loc si în Billboard 200 în Statele Unite, având vânzări de aproximativ 352.000 de copii în prima săptămână. „21” a fost lider în topurile din 17 tări europene si Statele Unite.

După ce a cântat la BRIT Awards 2011, piesa „Someone Like You” a devenit numărul unu în Marea Britanie. „Someone Like You” a rămas lider pentru patru săptămâni consecutive. Official Charts Company, a declarat că Adele este prima artistă în viată care reuseste să fie pe primul loc atât în Official Singles Chart cât si în Official Album Chart simultan, de la The Beatles în 1964. Albumul „21” a fost timp de 11 săptămâni lider în Marea Britanie, cea mai lungă perioadă din istorie a unei soliste în UK Album Chart, depăsind cele nouă săptămâni ale Madonnei din 1990, cu compilatia de hituri The Immaculate Collection. În Statele Unite, albumul a fost pe primul loc timp de nouă săptămâni în Billboard 200. Totodată, acest album a dărâmat recordurile în ceea ce priveste cel mai descărcat material digital de pe Internet. În mai 2011, artista avea o avere estimată la sase milioane de lire sterline, luptându-se pentru locul nouă, alături de Lily Allen si Duffy, în topul celor mai bogate cântărete britanice cu vârstă mai mică de 30 de ani.

Sursa: Wikipedia Adele

Discografie Adele:
Album: 21 (2011)
Album: 19 (2008)


Videoclipuri Adele
Adele - Someone Like You (2011)
Tyga ft. Adele - Reminded (2011)
Adele - Rolling In The Deep (2010)

Niciun comentariu

Un produs Blogger.