Header Ads

header ad

Andreea Balan - videoclipuri si biografie

Biografie Andreea Balan

Nume complet: Andreea Georgiana Bǎlan
Data nasterii: 23 iunie 1984
Locul nasterii: Ploiesti, Romania
Genuri muzicale: Pop, Dance
Site oficial: Andreea Balan
Pagina Facebook: Andreea Balan

1994 - Andreea Balan - prima aparitie TV in cadrul emisiunii "Ba Da, Ba Nu"
1996 - Andreea Balan - lanseaza primul album solo, "Ametiti de fum"
1998 - Andreea Balan - obtine trofeul "Mica Printesa" la festivalul international "Micul Print"
1998 - Andreea Balan - participa la Gala Eurovision, in afara concursului, din cauza varstei
1999 - Andre - in primavara lanseaza primul album, "La intalnire"
1999 - Andre - in august obtine trofeul festivalului de la Mamaia cu melodia "Libera la mare"
1999 - Andre - in toamna lanseaza al 2-lea album, "Noapte de vis" (Mosule, ce tanar esti)
1999 - Andre - in noiembrie apare videoclipul "Noapte de vis" de pe albumul cu acelasi nume
2000 - Andre - in primavara lanseaza al 3-lea album, "Prima iubire"
2000 - Andre - in aprilie apare videoclipul "Prima iubire" de pe albumul cu acelasi nume
2000 - Andre - in iulie apare videoclipul "Lasa-ma papa la mare" de pe albumul "Prima iubire"
2000 - Andre - in toamna lanseaza al 4-lea album, "Am sa-mi fac de cap"
2000 - Andre - in noiembrie apare videoclipul "Am sa-mi fac de cap" de pe albumul cu acelasi nume.
2001 - Andre - obtine trofeul "Otto Bravo" pentru cea mai buna trupa adolescentina
2001 - Andre - in februarie apare videoclipul "Flori de tei" de pe albumul "Am sa-mi fac de cap"
2001 - Andre - in primavara lanseaza al 5-lea album, "Best of Andre"
2001 - Andre - in aprilie apare videoclipul "Suna-ma" de pe albumul "Am sa-mi fac de cap"
2001 - Andre - in toamna lanseaza al 6-lea album, "O noapte si o zi"
2001 - Andre - in octombrie apare videoclipul "O noapte si o zi" de pe albumul cu acelasi nume
2002 - Andre - in februarie sunt premiate cu 4 discuri de platina si unul de aur, pentru 1.500.000 de exemplare vandute si primesc titlul "PRINTESELE MUZICII DANCE DIN ROMANIA"
2002 - Andreea Balan - in mai apare videoclipul "Te joci cu mine"
2002 - Andreea Balan - in iunie lanseaza albumul solo "Te joci cu mine"
2002 - Andreea Balan - in noiembrie apare videoclipul "Libera din nou"
2002 - Andreea Balan - in noiembrie lanseaza cel de-al 2-lea album solo "Libera din nou"
2003 - Andreea Balan - lanseaza editia limitata a maxi-single-ului "Plang de dor"
2003 - Andreea Balan - in iunie apare videoclipul "Nopti de vara" de pe albumul "Libera din nou"
2003 - Andreea Balan - obtine locul 1 la festivalul de la Mamaia, la sectiunea slagare, cu melodia "Nopti de vara"
2004 - Andreea Balan - in ianuarie apare videoclipul "Aparente" de pe albumul "Asa sunt eu"
2004 - Andreea Balan - in aprilie lanseaza cel de-al 3-lea album solo, "Asa sunt eu"
2004 - Andreea Balan - in iunie apare videoclipul "Oops eroare!" de pe albumul "Asa sunt eu"
2005 - Andreea Balan - in februarie apare videoclipul "Evadez" de pe albumul "Asa sunt eu"
2005 - Andreea Balan - la premiile MTV primeste premiul pentru cel mai bun site
2005 - Andreea Balan - in iunie apare videoclipul "Invidia" de pe albumul "Asa sunt eu"
2005 - Andreea Balan - in noiembrie apare videoclipul "O straina" de pe albumul "Asa sunt eu"
2005 - Andreea Balan -in decembrie in urma voturilor de pe internet, revista Apropo Tv o desemneaza cea mai buna artista
2006 - Andreea Balan - in octombrie apare clipul " Nu stiu sa fiu numai pentru tine" in colaborare cu Keo, melodia fiind primul single de pe albumul "AndreeaB"
2006 - Andreea Balan - in noiembrie lanseaza al 4-lea album solo "AndreeaB
2007 - Andreea Balan - in lunile martie si aprilie participa la emisiunea "Dansez pentru tine" luptand alaturi de Perisor Ruge pentru visul acestuia si obtin impreuna locul 3
2007 - Andreea Balan - in iunie lanseaza videoclipul "Prinde-ma, Aprinde-ma!" cel de-al doi-lea single de pe albumul "AndreeaB"
2007 - Andreea Balan - in iulie primeste tofeul "Featuring Best Hit" pentru melodia "Nu stiu sa fiu numai pentru tine" feat.Keo la premiile Top Hits de la Bacau
2007 - Andreea Balan - in octombrie si noiembrie reprezinta Romania impreuna cu Petrisor la finala mondiala "Dancing around the world" care a avut loc in Mexico City, competitie la care participa 11 tari, fiecare cu o pereche reprezentanta. Andreea si Petrisor obtin medalia de argint pentru Romania.
2008 - Andreea Balan - in martie, tot impreuna cu Petrisor, participa la emisiunea "Dansez pentru tine- Liga invingatorilor" editie speciala in care participa cele mai bune echipe din cele 4 editii de pana atunci, castigand de data aceasta locul 1.
2008 - Andreea Balan - in aprilie lanseaza videoclipul melodiei "Baby get up and dance" .
2008 - Andreea Balan - in iulie primeste trofeul "Best female" la premiile Romanian Top Hits de la Bacau.
2009 - Andreea Balan - in februarie lanseaza music-hall-ul "SuperWoman" devenind astfel cantareata-dansatoare.
2009 - Andreea Balan - in martie, impreuna cu echipa manageriala, creeaza primul show interactiv din Romania "Lectia de dans", un show de 90 min in care publicul prezent la eveniment are ocazia sa asculte cele mai cunoscute melodii ale Andreei, dar si sa invete sa danseze 4 stiluri de dans (salsa, samba, rock&roll, passo doble) de la Bursucu (coregraf Dansez pentru tine), dupa ce Andreea si Petrisor le exemplifica.
2009 - Andreea Balan - in mai lanseaza albumul nr. 5 din cariera solo "SuperWoman" prezentand la spectacolul de lansare show-ul "Lectia de dans"
2009 - Andreea Balan - in septembrie surprinde din nou cu un nou single care se numeste "God" (Dumnezeu)
2009 - Andreea Balan - in decembrie lanseaza www.lectiadedans.ro – primul site pentru concerte al unui artist roman care prezinta cele 4 variante de show ale artistei cu defasuratoare si cu momente din diferite spectacole
2010 - Andreea Balan - in aprilie lanseaza single-ul Trippin, melodie care marcheaza o schimbare de stil si o repozitionare pe muzica dance/club
2010 - Andreea Balan - in mai lanseaza videoclipul Trippin' primul filmat in strainatate, in insula Corfu, clipul bucurandu-se de reactii pozitive imediate, avand intr-o luna 700 000 de vizualizari
2010 - Andreea Balan - in iulie, in saptamana 13- 18 iulie, Trippin devine No1 la Radio Zu pentru a 2a oara in Most wanted.
2010 - Andreea Balan - noiembrie - Lanseaza Crazy about you, un nou singe menit sa continue succesul Trippin.
2011 - Andreea Balan - februarie - lanseaza Dancing show - un spectacol de revista in care se canta numai hit-uri si se danseaza diferite stiluri de dans de la flamenco, country, salsa ..pana la balet si contemporan. Spectaculozitatea figurilor acrobatice, diversitatea costumelor si numarul mare de schimbari de tinute face ca acest show sa fie unic in Romania.
2011 - Andreea Balan - aprilie - demareaza impreuna cu echipa MixMuisc cel mai mare turneu muzical facut vreodata in Romania - Mix Muisc Evolution Tour - 33 de orase, in total 100 de evenimente (vinerea sambata si duminica in diferite orase ale tarii). In fiecare sambata pana la sfarsitul anului, Andreea va merge cu caravana Mix Music.
2011 - Andreea Balan - mai - lanseaza single-ul “Like a Bunny“, o piesa dance cu beaturi fresh menite sa inunde toate cluburile in vara care urmeaza.
2011 - Andreea Balan - septembrie - la RMA primeste premiul "Cel mai sexy videoclip - Like a bunny" din partea revistei FHM.
2011 - Andreea Balan - septembrie - lanseaza un nou show conceput special pentru cluburi "The bunny show".
2011 - Andreea Balan - noiembrie - lanseaza un remake al melodiei Andre - "Mosule ce tanar esti" .
2011 - Andreea Balan - lanseaza un nou concept de show special pentru sarbatorile de iarna "Christmas Party".

Sursa: http://www.andreeab.ro

Discografie Andreea Balan:
Te joci cu mine (2002)
Liberă din nou (2002)
Asa sunt eu (2004)
Andreea B (2006)
SuperWoman (2009)


Videoclipuri Andreea Balan
Andreea Balan - Like a Bunny (2011)
Andreea Balan - Crazy About You (2011)
Andreea Balan - Trippin (2010)
Andreea Balan & Petrisor Ruge - Snow (2009)
Andreea Balan - Prinde-ma, aprinde-ma (2006)
Andreea Balan - Evadez (2004)

Niciun comentariu

Un produs Blogger.