Header Ads

M&G - videoclipuri si biografie

Biografie M&G

Membrii formatiei: Mari si Co.G
Data infiintarii: 1993
Locul nasterii: Bucuresti, Romania
Genuri muzicale: Hip hop
Site oficial: M&G
Pagina Facebook: M&G

Mari si Co.G formeaza trupa M&G din 1993, fiind una dintre primele trupe hip-hop-ragga-dancehall din Romania. In perioada '94 s-au lucrat primele 4 piese in studioul Radio Uni-Plus, prin bunavointa moderatorului si inginerului de sunet Dia (R.I.P.). Piese ca "Hip Hop Adevarat" sau "Este Ilegal" avand un impact rapid la public, atat prin versuri, dar si datorita prestatiilor live inconfundabile. Dupa aproape un an in care trupa M&G a sustinut si organizat diferite concerte hip hop, impreuna cu Francis Rebelu' (Black Panthers) in cluburile si balurile liceelor bucurestene, pe data de 8 decembrie 1994, la magazinul muzical Yamaha, are loc lansarea primului album intitulat "Asculta Si Da-i Mai Departe".

In 1996 Co.G realizeaza doua albume solo: "Vorba Aia" si "Muzica De Nebuni". In anul 1998 se lanseaza pe piata cel de-al doilea album intitulat "Rapsodique", urmand ca un an mai tarziu (1999) sa confirme aparitia maxi single-ului "Asa Ne Place", in colaborare cu Bug Mafia si Cheloo de la Parazitii. "Biografia Celor De Jos" lansat in anul 2000, s-a vrut a fi un ultim album M&G in stil hip-hop classic, tinand cont de unele influentele ragga acumulate in timp. Ei isi propun ca urmatorul album sa fie in totalitate ragga-dancehall.
Intre timp, M&G si-au pus amprenta de-a lungul timpului si pe compilatiile: Romanian Hip-Hop Vol.1&2, Hip si Hop Murale Vol.1&2, Legea Strazii, Bug Mafia prezinta Casa, Loop Record-The Hits. In anul 2005 se concretizeaza primul album Ragga-Dancehall din Romania, intintulat "Asalt Raggafonic". Abordand acest stil, atrag de partea lor tot mai multi fani si simpatizanti ai muzicii dancehall.

2005 este anul in care M&G sunt nominalizati la MTV Romanian Music Awards la categoria Best New Act. In anul 2006 lanseaza E.P.-ul "Striga Hey", ca prim single extras de pe acest material este piesa "Gentleman" in colaborare cu Melanie, cea din urma fiind si prima colaborare cu o voce feminina.

In 2008, M&G revin cu un nou album intitulat foarte sugestiv "Tot Noi", fiind denumit de catre fani "albumul anului", material ce a fost sustinut de videoclipul piesei "Nu Sta Retras" feat Puya.

In mai bine de 17 ani de cand au pornit pe acest drum, Mari si Co.G au ramas in aceeasi formula, ei fiind totodata si frati. Pentru anul 2011 M&G pregateste un nou album intitulat "Milioane" ce va contine 14 track-uri.

sursa: http://www.mngoficial.ro

Videoclipuri M&G
M&G - Milioane (2011)

Versuri M&G
Versuri "Milioane" by M&G

Niciun comentariu

Un produs Blogger.