Header Ads

Usher

Muzica, biografia, videoclipurile, versurile si albumele cantaretului american Usher.


Biografie Usher

Nume complet: Usher Raymond IV
Data nasterii: 14 octombrie 1978
Locul nasterii: Chattanooga, Tennessee, America
Genuri muzicale: R&B, hip hop, pop, soul, dance, electropop
Site oficial: Usher
Pagina Facebook: Usher

Usher pe numele lui adevat Usher Raymond IV, este nascut 14 octombrie 1978 Chattanooga, Tennessee, America. El a devenit cunoscut la finele anilor '90, gratie includerii sale pe coloana sonoră a filmului Poetic Justice si multumită albumului său de debut, denumit după sine.

După performantele modeste ale primului material, discul lansat în 1997 — My Way — l-a propulsat pe solist spre notorietatea mondială, comercializându-se în peste opt milioane de exemplare la nivel global si oferind trei hituri notabile. Succesorul său, 8701 i-a sporit popularitatea artistului si a anticipat promovarea celui mai mare succes comercial al său, materializat prin discul "Confessions". Lansat în 2004, albumul s-a bucurat de succes la nivel global, fiind distribuit în peste douăzeci de milioane de exemplare, fiind recompensat si cu un disc de diamant în S.U.A.. Produsele discografice promovate ulterior l-au ajutat pe solist să devină unul dintre cei mai apreciati artisti ai generatiei sale.

Având un timbru caracteristic tenorilor, solistul a fost felicitat de critica de specialitate pentru calitătile sale vocale. Abordând preponderent un sound bazat pe muzica R&B, cântăretul a inclus în compozitiile sale o serie de elemente ale unor stiluri diferite, printre care hip-hop, crunk sau dance — cel din urmă fiind reprezentativ în perioada recentă, gratie hiturilor de crossover influentate de acest gen. De-a lungul carierei sale, Usher a vândut peste patruzeci si cinci de milioane de albume, drept răsplată pentru realizările sale artistice fiind recompensat totodată cu sapte premii Grammy, sase American Music Awards, patru World Music Awards si douăzeci si două distinctii oferite de Billboard.

Sursa: Wikipedia


Videoclipuri Usher
Usher ft Rick Ross - Lemme See (2012)
Usher - Scream (2012)
Usher - Climax (2012)
Usher - More (2011)
Enrique Iglesias ft. Lil Wayne & Usher - Dirty Dancer (2011) 
Diddy - Dirty Money ft. Usher - Looking For Love (2011)
David Guetta ft. Usher - Without You (2011)
Usher - Confessions Part II (2004)
Usher - Burn (Let It Burn) (2004)
Usher & Alicia Keys - My Boo (2004)


Single-uri Usher

Niciun comentariu

Un produs Blogger.